Over mijzelf

Van 2008 t/m 2014 was ik correspondent voor de NOS in Berlijn, deed verslag voor radio en televisie over Duitsland, Polen en de Alpenlanden. In januari 2015 kwam ik terug naar Nederland en was drie maanden te gast als Journalist in Residence bij het Duitsland Instituut Amsterdam.

Ik ben geboren in 1968 in Purmerend, groeide op in Jisp en ging naar school in Zaandam en West-Berlijn. Na drie jaar in de toen nog gedeelde stad deed ik Abitur (eindexamen). Het leek in 1988 alsof er niet veel meer zou veranderen, dus ik ging geschiedenis studeren in Amsterdam.
Maar een jaar later viel de Muur en werd alles toch snel anders, ik volgde de veranderingen in Berlijn en Duitsland intensief, maar ging ook Ruslandkunde studeren, want ook in het wilde oosten gebeurde veel. Ik liep in 1994 stage in Moskou bij correspondent Peter d’Hamecourt.

Na die eerste stappen in de journalistiek was de NOS een logisch vervolg: ik begon op de buitenlandredactie en werd daarna verslaggever binnenland en later economie.

In 2008 kwam de kans om mijn ervaring en kennis van Duitsland met journalistiek werk te combineren als correspondent in Berlijn. In die periode werd Berlijn steeds hipper, populairder bij Nederlanders, en werd de rol van Duitsland in de Europese economie en politiek nog groter dan hij al was.

Ook nu ik weer terug ben in Nederland, schrijf en spreek ik hier nog graag over. Het belang van Duitsland voor Nederland wordt steeds meer erkend, maar ik merk dat er nog veel behoefte aan kennis en inzicht is. Ik lever daar graag een bijdrage aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>